Davy Wathne

David Frank Huey «Davy» Wathne er født i Florida, USA. Han er norsk sportsjournalist med fotball som spesialfelt.

Davy blir nok å finne på kjøkkenet på Green Room i år også

Davy har arbeidet som journalist i TV 2-sporten siden oppstarten i 1992. Han sa i 2017 opp sitt amerikanske statsborgerskap og søkte deretter om norsk statsborgerskap, og er nå blitt norsk statsborger. I mellomtiden var han statsløs, men kunne i år stemme for første gang

Wathne er cand. mag. med mellomfag i latin, norsk og historie. Han arbeidet som sportsjournalist iBergens Tidende fra studietiden og frem til overgangen til TV 2, hvor han er mest kjent som sportsanker. Han har også vært aktiv i fagforeningsarbeid i bedriften.

Davy ble kåret til Årets sportsjournalist av Norske Idrettsleder-Veteraner i 2014.

Wathne kom til Norge  som ett-åring og beholdt sitt amerikanske statsborgerskap frem til 2017. Han er oppkalt etter sin morfar, David Johansen, men oppgir navnet sitt som Davy for å unngå den norske uttalen av navnet David.

Wathne er kjent for sine særegne og spenstige avslutninger på TV2, som da han blant annet avsluttet med ordene «ha den fortrinnligste av aftener», og «om et kvarter er vi tilbake med onsdagssporten. I mellomtida kan du kose deg med Siri Kalvig»

Wathne er tilhenger av fotballaget Brann. Da klubben kom til cupfinalen i 1988, måtte han gå fra Bergen til Oslo. Årsaken var at han hadde lovet dette tidligere på året i en artikkel i Bergens Tidende, fordi han etter en cupkamp mente at Brann var altfor dårlige til å nå cupfinalen.

Davy har vær med på samtlige av våre fotballkvelder med unntak av ett. Han er en vesentlig årsak til at denne kvelden er blitt en av de mest vellykkede i SILK log er alltid utsolgt på en-to-tre. Og som alltid er det på fredagen du treffer Davy.

(Kilde: Wikipedia)