Elin Furubotn

Elin Furubotn kommer med sitt syvende album Ikkje gå deg vill i begynnelsen av oktober – og en måned senere er hun på plass, sammen med Torbjøn Økland, på SILK. På sitt nye album har Furubotn skrevet alle 10 låtene i skrivestua si i Sirdal, der hun tilbrakte mesteparten av barndommen sin. Albumet bærer tydelig preg av naturen, hvor fjellene og elva er inspirasjonskilder for melodiene. Det er som om norske folkeeventyr er tilstede i omgivelsene og inne i den lille røde skrivestua kjenner Elin at helten hennes, Pippi Langstrømpe, puster henne i nakken.
Elin Furubotn har lang fartstid som vokalist, gitarist, tekstforfatter og komponist og har på sine seks album sunget seg inn i mange hjerter med gjenkjennbare hverdagslige tekster på dialekt. Hun er en hyppig radiospilt artist med flere sanger på NRK P1 sine rotasjonslister, som bl.a. I det stille, Et rom, Slepp tvilen fri og Så lett det kan ver, sistnevnte en duett hun synger sammen med Morten Abel.
Hun har turnert i inn- og utland og sangene har også blitt spilt på europeiske radiostasjoner. Også i USA fikk hun oppmerksomhet for sitt internasjonale album Heilt nye vei og på sitt norsk-språklige album vant hun pris for beste plate. Tekstene er ofte preget av skråblikk på hverdagssituasjoner med underfundige betraktninger iblandet humor og alvor, og hun utfordrer eller røsker litt i fastgrodde holdninger som man kan ha. Folk kjenner seg ofte igjeni tekstene hennes og hun mestrer kunsten å skape en god, humoristisk og umiddelbar dialog med publikum. Vi får høre bl.a. hva en nyutflyttet sønn ber om hvis moren ringer litt for ofte, at man slettes ikke alltid ønsker råd fra sin ledsager, at tiden plutselig gikk fortere enn man hadde tenkt seg, eller hvor farlig det kan være hvis mennesket går på ville veier og unnlater å hjelpe andre. Elins særegne stemme er en fryd å lytte til og hun har en egen evne til å skape klangfulle, iøynefallende melodier som er lett å få på hjernen. Hennes ferskeste album er produsert av Morten Abel i samarbeid med Elin selv.
Elin Furubotn gir ikke opp det hun tror på, nemlig å skrive sanger og synge for publikum. Hun er en ekte singer-songwriter. Det er dette hun blir glad av.