Knut Nærum

Knut Nærum er vokst opp i Göteborg, Halden og Grimstad. Har engelsk mellomfag, nordisk grunnfag, ett år med utviklingsstudier og pedagogisk seminar. Mangfoldige jobber som lærervikar, nærradioreklameforfatter, vitsetegner, illustratør, konferansier, revyskuespiller og bidragsyter til Hallo i uken.

1992–2015: Tilknyttet NRK som forfatter, redaktør og tidvis medvirkende i programseriene Hallo i uken, Egentlig, Øystein og meg, Akkurat nå og Nytt på nytt. Laget tegneserien Bloid for Ny Tid og Dagbladet 1991–2000, samlet i ni hefter. Andre samlinger serier og vitsetegninger: Vi går for regnskogen, Nydelige greier og Tenk at det kan nytte. Tegneserie for Samtiden 2007–2014), spaltist i Dagbladet (2008–) og manuskripter for Donald Duck & Co (2009–).

 

Har og skrevet en rekke tekster for scenen og hørespill, videre revytekster for Rune Andersen, Løgnaslaget, Hittebarna, Sogn og Fjordane Teater, Beaivvás, Det Norske Teatret og Rogaland Teater.

Nærum kommer på SILK til å ha et foredrag han fremførte på Litteraturhusets tiårsjubileum i oktober. Tittelen er Norsk litteraturhistorie fritt etter hukommelsen 2017- 2027.

Det er Nærums spådommer – i vitseform – om hva som kommer til å skje, men som han liksom allerede har sett, siden han har bygget en fungerende tidsmaskin. Illustrert på enkelt vis, med en PP som kan vises på skjerm.
Han stiller spørsmål som hvem er de største litterære stjernene? hvilke forfattere er glemt? og hvilke er det, til tross for iherdige forsøk å glemme, man ikke har klart å glemme? Har Fosse, Solstad, Hjorth eller Knausgård fått Nobelprisen. Er Jo Nesbø fortsatt den nye oljen?

 

Svarene på alle disse spørsmålene og en rekke andre kommer Knut Nærum med – fredag 3.nov.på Gamle Verkstedet kl.16.00

 

Arrangementet skjer i samarbeid med Skude Fryseri