Lars Saabye Christensen

Foto: Magnus Stevi

Lars Saabye Christensen vil være kjent som forfatteren bak suksesser som Beatles, Bly og Halvbroren. Dagbladet kåret Beatles til den viktigste norske roman de siste 25 årene mens Halvbroren sørget for at Saabye Christensen vant Nordisk Råds Litteraturpris i 2002, Han kan og vise til andre priser som Brageprisen (to ganger!), Rivertonprisen og Bokhandlerprisen (også den to ganger). Å liste opp alt Christensen har produsert siden debuten i 1976 (en diktsamling) vil bli for omfangsrik, men han har skrevet manus til filmer som Herman og Telegrafisten samt  TV-serien Landstrykere basert på Knut Hamsuns August-trilogi. I hele sin forfattertid har han også skrevet mange flotte lyrikksamlinger, og som ikke det var nok, har han gitt ut seks CD-er sammen med bandet Norske Utflukt. Det mange ikke er så meget klar over når det gjelder Saabye Christensen, er den store innflytelse og inspirasjon han har hatt i å hjelpe unge norske talenter med sine forfatterskap.

For alt sitt arbeid innen norsk litteratur ble Saabye Christensen i 2006 utnevnt til Kommandør av Den Norske Kongelige St.Olavs Orden. I sin vurdering for utnevnelsen ble det lagt vekt på at han i sitt forfatterskap med enkle midler og kunstnerisk fantasi, har maktet å levendegjøre de mennesker han skriver om, på en måte som har gjort det til en stor og gledelig opplevelse å lese hans dikt og romaner.

Christensen er høyaktuell i år med Byens spor, første bind i en trilogi. Vi befinner oss på Oslo vest rett etter krigen der vi møter Ewald og Maj Kristoffersen med deres sønn Jesper. Ewald jobber i et reklamebyrå som får i oppdrag å lage kampanjen i forbindelse med Oslos 900-årsjubiléum og Maj engasjerer seg i Røde Kors.

Bli med når vi legger øret inntil konkylien og lytter: Hør lyden av Oslo. Se gatene som binder den sammen, se menneskene som bor i dem. Se Ewald og Maj, se slakteren, se legen, hør hyggepianisten på Bristol, høre telefonen ringe hos fru Vik i etasjen over. Se Maj gå på møte i Røde Kors, hør glassen klirre på Bristol. Høre lyden av hvinende bremser.

Boka er i salg 10.okt, samme dag som billettsalget til SILK begynner.

 

Les mer om ham på: www.cappelendamm.no/cappelendamm/person/author-detail.action?authorId=sek:person:scid:368