Maja Lunde

Foto: Oda Berby

Maja Lunde vant både Fabelprisen og Bokhandlerprisen for “Bienes historie”, og romanen er så langt solgt for utgivelse i 20 land. Lunde er utdannet medieviter med en master fra Universitet i Oslo. Hun har skrevet en rekke barne- og ungdomsbøker og manus til blant annet TV-serien Barnas Supershow, dramaserien Hjem og humorserien Side om Side.

Hennes roman Bienes historie lå i mai 2017 på topp av Der Spiegels bestsellerliste i Tyskland.
VG sa i sin anmeldelse om boka:

«Maja Lunde skaper livshistorier som berører og engasjerer, samtidig som hun belyser en global katastrofe. Biene spiller hovedrollen, men dette er også en roman om foreldre og barn, veivalg og livsskjebner og et «laug-slektskap» som overskrider tid og sted.»

Les mer om «Bienes historie»:

www.aschehoug.no/Nyheter/Maja-Lunde-Bienes-historie

Nå følger Lunde opp suksessen med en ny roman Blå om menneskenes og naturens sårbarhet. Denne gangen står kampen om det mest livsnødvendige som finnes: vann.

2017: Signe er snart 70 år, men lar seg ikke skremme av havet. Alene seiler hun vekk fra barndomsbygda på Vestlandet, for å konfrontere mannen hun en gang elsket. Det er bare henne, båten og en underlig last.

2041: David kjenner seg for ung til å være far, likevel er han blitt alene med sin lille datter. De to er på flukt gjennom et tørkerammet Sør-Europa, hvor nord står mot sør, og det ikke lenger finnes nok vann til oss alle. Alt forandres den dagen de oppdager en seilbåt i en forlatt hage langt inne i landet.

Blå kommer ut i midten av oktober og på SILK vil du kunne høre Maja Lunde fortelle nettopp om denne boken.