Nancy Herz

Nancy Herz

Nancy Herz er norsk-libaneser, var IB-elev på Vardadfjell vid.skole i Haugesund. Menneskerettighetsforkjemper. Engasjert i politikk, skolepolitikk og kampen for rettferdighet og frihet. Elsker å skrive, og forelsket i bøker. Drømmer om å forandre verden

Begrepet «De skamløse jentene» oppsto etter at Nancy Hertz brukte det i et debattinnlegg i Aftenposten. som har fokusert på æreskultur, kjønnsroller og sosial kontroll.
Der skrev hun: «Vi er de skamløse arabiske jentene, og vår tid begynner nå. Vi ser stadig flere jenter fra minoritetsmiljøer som står opp og trosser våre egne.»

De unge kvinnene setter tydelige spor etter seg i offentligheten. De snakker og skriver ut fra vidt forskjellige erfaringer som enkeltmennesker, som oftest uten organisasjoner i ryggen.
Fritt Fritt Ords Honnørpris ble i høst tildelt “de skamløse jentene” ved tre av dem – Amina Bile, Nancy Herz og Sofia Srour – for deres personlige og modige innsats for å belyse sterk sosial kontroll i minoritetsmiljøer i boka Skamløs.

Følg hennes blogg: Http://nancyherz.blogg.no/