Ole Torp

Ole Torp kjenner de fleste som en dyktig journalist og programleder i NRK. Han jobbet i Dagsrevyen og var NRK-korrespondent i Washington fra sommeren 1998 til høsten 2002 og i Beijing etterpå. Han var således NRKs korrespondent under terrorangrepet i USA 11.sptembr 2001 i New York. Sammen med kollega Erling Borgen fikk han SKUPs sølvdiplom for å ha avslørt Statoils kartlegging av homofili blant sine ansatte. De siste årene Har han vært programleder i debattprogrammet Aktuelt og siden i fjor programleder for Torp.

I et intervju med Dagsavisen for noen år iden sa Torp om sitt forhold til USA: «Det er ingen hemmelighet at jeg er over gjennomsnittet interessert i Americana». Det skyldes delvis at han vokste opp i en tid da en av de mest populære tingene man kunne leke ute i gata var cowboy og indianer. Men mye fikk han også hjemmefra. «Far og bestefar var sjømenn, og jeg vokste opp med deres spennende historier fra reiser til fjerne strøk. Jeg tror også det var med å stimulere min utferdstrang».

Hva Torp skal gjøre på SILK vil man komme tilbake til, men det som er sikkert er at han ikke kommer til å sitte i intervjuerstolen.

Les dette artige intervjuet med Torp fra Dagsavisen: www.dagsavisen.no/helg-nye-inntrykk/portrett/hyperaktuell-1.350026