Aslak Nore og den britiske gravejournalisten Andrew Jennings klare for SILKs populære fotballkveld.

June/ October 12, 2014

I et VM-år er det naturtlig å ta et tilbakeblikk på Brasilturneringen. Uken før SILK kommer Aslak Nore ut med bok om bok fra Fotball-VM i Brasil, som han har skrevet med sin far Kjartan Fløgstad:

”Sammen fulgte de to mesterskapet fra første til siste spark med innsikt, innlevelse og overraskende vendinger, og tar leseren med på en reise fra de hete innlandsbyene Cuiabá og Manaus til metropoler som Sao Paulo og Rio de Janeiro. Underveis skildrer de det intense VM-dramaet – profilene, skandalene, den politiske rivaliseringen og fotballfilosofien som kommer til uttrykk. Dessuten gjør forfatternes inngående kjennskap til Latin-Amerika at dette også blir et portrett av et kontinent i sterk endring.

Men mest av alt er denne boka en hyllest til fotballens magi – en idrett som plages av grådighet, korrupsjon og endeløse skuffelser, men som også samler verden og vekker den indre tolvåringen i både far og sønn.”

Sammen med Davy Wathne ser Nore tilbake på årets VM.

SjenningsILKeFotballl har alltid en utenlandsk journalist med. I år er det briten Andrew Jennings. Jennings har siden slutten av 60-tallet jobbet som gravende journalist for bl.a. BBC og Granada. I 1992 ga han ut boka ”The Lords of the Rings” om korrupsjonen i IOC. Han har etter det publisert en rekke bøker der han kritiserer IOC og FIFA, senest i sommer med boka ”Omertà, Sepp Blatter’s FIFA organised Crime Family” som han har med seg til SILK. Han har også laget mange TV-progarmmer , bl.a. “FIFA’s Dirty Secrets”, om korrupsjon i FIFA. Jennings har også sett på annen korrupsjon i samfunnet, bl.a innen politi i TV-dokumentaren Scotland Yard’s Cocaine Connection. Jennings var forresten den vestlige TV-journalisten som kom inn i Tsjetsjenia i 1993.

Henning Bergsvåg snakker om poesi og fotball. Følg med her for det er flere navn på bddingen til årets fotballkveld.

Share this Post