Torbjørn Færøyvik

Norges fremste reiseskildrer har fulgt verdens mest berømte togspor – fra London til Istanbul og videre til Samarkand og leverer sin mest sprudlende bok til nå.
I mer enn hundre år rullet den legendariske Orientekspressen på strekningen mellom Paris og Istanbul. Med historien som bakteppe legger Torbjørn Færøvik i denne boken ut på sin lengste togreise noensinne – fra London til Samarkand. Den eventyrlige reisen går gjennom tolv land og tjueto byer, den strekker seg over en distanse på 8000 kilometer og inkluderer kryssingen av Det kaspiske hav i en rustholk.
Torbjørn Færøvik er den eneste som har vunnet Brageprisen tre ganger. Som forfatter er han kjent for sine kunnskaper, sin åpenhet og nysgjerrighet – og sin humor. Han fornekter seg heller ikke i denne sin tiende bok. Igjen byr han på et rikt galleri av mennesker og menneskeskjebner, av kulturer og tradisjoner og historiske dramaer. I en verden som krymper år for år, blir denne boken en viktig innfallsport til land som kommer oss stadig nærmere.

“Det falt seg naturlig å avslutte reisen i Samarkand,” forteller forfatteren. “Silkeveiens perle, alle drømmeres mål.” Lukk dørene, ta plass. Bli med på en reise du sent vil glemme.

Kilde: Tanum.no