DIREKTØR I KULTURRÅDET KRISTIN DANIELSEN ÅPNER SILK

June/ March 13, 2017

Kristin Danielsen, Direktør Kulturrådet
Foto: Ilja Hendel

Den nye direktøren i Kulturrådet, Kristin Danielsen, er årets festivalåpner i SILK.  Hun er utdannet danser ved den norske balletthøgskole i Oslo og Ballet Arts/Broadway Dance Center i New York og har Master i Arts Management ved City University i London med fokus på internasjonalt kultursamarbeid. Hun har tidligere bl.a vært administrativ leder for Black Box Teater, daglig leder i Ny Musikk og biblioteksjef for Deichmanske i Oslo.
Kristin Danielsen har undervist og skrevet artikler om emnene kulturledelse, ledelse av kreative prosjekter og publikumsutvikling.

Selv sa Danielsen da hun fikk toppjobben i Kulturrådet:                                                                                                  «Å  få jobben som direktør i Kulturrådet er litt som å komme hjem. Jeg har bakgrunn som danser og har jobbet i alt fra bank til bibliotek, og nå føler jeg at jeg på mange måter lander. Det var mange motivasjonsfaktorer som gjorde at jeg takket ja til stillingen. Jeg gleder meg stort til å fortsette det gode arbeidet Kulturrådet gjør med å utvikle kunst og kulturfeltet i hele landet. Ikke minst ser jeg fram til å møte utøvere, institusjoner og andre aktører, for å bli enda bedre kjent med de utfordringene som venter”.

Og på SILK vil hun treffe mange aktører innen den norske litterære verden.

Share this Post