Flere toppnavn til SILK:

June/ September 22, 2014

Tove Nilsen, Vigdis Hjorth, Trude Teige, Lars Ove Seljestad, Aslak Nore og Kari Birkeland.

Da kan vi med glede presentere et nytt knippe toppnavn til årets fesstival!

Tove Nilsen har fått både Bokhandlerprisen og Ungdommens kritikerpris. I 2011 ble hun Nilsen tildelt Amalie Skram-prisen. Hennes bok av året Konge i snø begynner med faren vil at datteren skal bli med på en reise til hjembyen hans i Sachsen. Det er få år etter Berlin- murens fall. Hun er forfatter, har mann og to små barn, og vegrer seg. Turen hun til slutt sier ja til, blir en reise inn i farens historie.

VigdisHjorthVigdis Hjorth har også vunnet AmalieSkramprisen og det skjedde i år for hennes samlede forfatterskap der juryen sa om tildelingen «Bak den freidige stilen, det lette språket og den friske humoren skjuler det seg en forfatter med et stort alvor og et betydelig litterært prosjekt». I 2011 ble hennes bok ”Jørgen+ Anne = Sant” filmatisert. ”Hvordan skal det være mellom menneskene?”, spør Vigdis Hjorth i sin siste roman ”Et norsk hus” som har fått glimrende kritikk.

TrudeTeigeTrude Teige treffes to ganger på SILK, først på Senioruniversitet på fredagen der hun tar for seg overgrep i bedehusmiljøet på Vestlandet i sin siste krimbok  ”Jenta som sluttet å snakke”, den fjerde boken om Kajsa Coren. Boka kom ut nylig, emn Aschehoug har allerede måtte trykke nytt opplag. Dagen etter blir det en spenstig samtale mellom henne og Hans Olav Lahlum. Trude Teige er nå forfatter på heltid etter at hun nylig sluttet i TV2

Aslak Nore er som Birkeland et nytt ansikt for SILKpublikummet. Han debuterte i 2007 med ”Gud er norsk” en fortelling om norske soldater, ikke så rart med sin bakgrunn fra Telemarkbataljonen og med NATO i Bosnia.

I SILK skal Nore imidlertid være med i SILKeFotball fredagskvelden. Sammen med faren Kjartan Fløgstad var han i Brasil under årets VM. I boka Brasil 2014 som kommer ut i oktober skriver far og sønn om kampene, men også om forholdene i landet som arrangerte mesterskapet. De reiste på kryss og tvers i Brasil- til storbyene Rio de Janeiro og Sao Paulo og til jungelen i det indre av Amazonas, de var på tribuner, i gatene og på kafeer.

Lars Ove Seljestad fra Odda er en av de viktigste stemmene i norsk samtidslitteratur. Han var på SILK for toår siden og gjorde et stort inntrykk på publikum. Siden da har han kommet ”Storspring. Eit fabrikkdikt”, som var hans lyrikkdebut og i år “Kjære bror”, den nye romanen hans. Romanen er formet som et langt brev fra lillebror til storebror. Brevet er et forsøk på å forstå det mørket og den tomheten som brått oppsto rundt en elsket, fremgangsrik og på alle måter vellykket storebror

Kari Birkeland har også en fortid i TV2 og var faktisk med den aller første nyhetssendingen på TV2. Hun kommer til SILK som intervjuer og sørger fort at man sammen med Jan H.Landro, Tom Egeland og britiske Rosie Goldsmith har fått en kvartett med topp profesjonelle intervjuere, noe som sikrer publikum flotte opplevelser i samtalene med forfatterne. Hun skal bl.a intervjue svenskene Johan Theorin og Hans Rosenfeldt (mannen bak TV-serien Broen”.

Share this Post