LINN T.SUNNE, TONJE TORNES, OG ANDERS TOTLAND KLARE

June/ July 29, 2016

Tre nye navn er klare til årets program:

 

LINN T.SUNNE.
er på SILK for første gang i år. Hun debuterte som barnebokforfatter i 2000 med boka Stjernestøv, og har skrevet flere bøker for barn og unge. Hun har vunnet Skolebibliotekarforeningens litteraturpris og Brageprisen to ganger, sist i 2012 for ungdomsboka Lille ekorn

TONJE TORNES er både forfatter og tegneserieredaktør. Siden 2006 har hun jobbet med tegneserier som Donald Ducks Hall of fame, Rocky) Pondus, Rutetid og Lunch.
I 2013 debuterte hun med Hulder, første bok i Kire-serien. Dette en fantasyserie med røtter i norske myter og eventyr. Bok nr. 2 i serien kom ut i fjor (Forbannet).
Sagt om boken:
“Dette er hittil det nærmeste jeg har kommet en ungdomsfantasybok som gir noe av den samme godfølelsen av Harry Potter-bøkene.”

ANDERS TOTLAND er en lokal forfatter, fra Bømlo og med en mor fra Skudeneshavn (Marit Elisebeth Totland, også hun forfatter). Totland er en allsidig forfatter med barne-og ungdomsbøker, men har også fått stor oppmerksomhet for sine blogger om mat og hage.
Bergens Tidende sa om hans første ungdomsroman Engler i snøen: “Engel i snøen er en slik bok som blir rikere av at man deler den med andre. Her er mye å tenke på for alle som ønsker å ta døden på alvor. Selv om romanen lanseres for ungdom, vil den trolig fungere vel så godt til høytlesing for barn i barneskolealder. Stemningen i sykerommet blir aldri tung. Likevel slipper den ikke taket så lett.”
Også det voksne publikum vil treffe på Totland under SILK.

Share this Post