MANGE FORFATTERE KLARE TIL ÅRETS SILK.

Linn Skåber, Sara Omar, Carsten Jensen, Tore Renberg, Nina Lykke m.fl.

Linn Skåber er et av flere nye navn i SILK-sammenheng. Sammen med Lisa Aisato gav hun ut boken Til ungdommen i 2018, og den ble raskt en suksess, noe hun fikk Riksmålsprisen for.  
Dansk-kurdiske Sara Omar og danske Carsten Jensen er ikke nye for SILK-publikummet. Begge trakk fullt hus sist de var i Skudeneshavn. 
Sara Omar ble i fjor kåret til Årets kvinne i Danmark. Hun er den eneste forfatteren som har fått stående applaus på SILK etter sin gripende fortelling bak romanen Dødevaskeren.  
Carsten Jensen ble i fjor tildelt Bjørnsonprisen av Bjørnstjerne Bjørnson-Akademiet for sitt forfatterskap og engasjement. Han var på SILK i fjor og ga allerede da beskjed om at han ønsket å komme tilbake i år. 
Asle Toje er ingen nykommer til Skudeneshavn ettersom mora er derfra og han har mye slekt i Skudeneshavn. Toje vil først og fremst være kjent som utenrikspolitisk kommentator og medlem av Nobelkomiten. Presidentvalget i USA er dagen før SILK og da vil Toje kommentere valget og hva som vil skje i USA.
Tore Renberg er klar med en helaften, En kveld med Tore Renberg, på åpningskvelden. Han turnerte i fjor landet rundt for fulle hus med forestillingen, som er en blanding av litteratur, standup, teater og musikk.
Kim Leine – norsk-dansk romanforfatter, vant Nordisk litteraturpris 2012.
Maren Uthaug – også norsk-dansk, født i Kautokeino. Nominert til årets European Union Prize for Literature
Øystein Morten – sakprosaforfatter om norske konger, bl.a. Sigurd Jorsalfar og Olav den hellige
Nina Lykke – vinner av Brageprisen 2019 for Full spredning.
Arne Torget – stuntspoet og rimsmed fra Husnes.
Hanna Stoltenberg – vinner av årets Tarjei Vesaas debutantpris – tradisjon at vinneren stiller på SILK – i år Hanna Stoltenberg for romanen Nada.
Marta Breen – en rekke bøker om kvinner i kulturlivet, kjønnsroller og feminisme. Utgitt i 21 land. Siste bok: Hvordan bli en (skandinavisk) feminist. 
Mikal Olsen Lerøen – NRK-journalist, laget dokumentaren Pappas siste reis og bok av samme navn om faren som ble drept under Irak-Irankrigen. 
Bjørn Hansen – NRK-veteran med skarp analyse om USA-valget samme uke.

Når vi vet mer om hvilke føringer helsemyndighetene kommer med i høst om gjennomføringen av kulturarrangementer, vil vi avgjøre om hvordan årets SILK-festival blir og forhåpentligvis kan vi invitere flere gjester. Vi er optimistiske og har god tro på at det også i år blir SILK-festival på samme høye nivå som tidligere år.

Følg med på våre hjemmesider, Facebooksider og oppslag i mediene om ferske oppdateringer om årets SILK i Skudeneshavn 4-7 nov. 2020.