Mannen bak ”Broen” – Hans Rosenfeldt klar for SILK

June/ August 19, 2014

Rosenfeldt-Hans_author_fullSkandinaviske TV-serier går sin seiersgang rundt i verden. En av disse er svensk- danske ”Broen”, fortellingen som tar utgangspunkt i at en person blir funnet drept på Øresundsbroen – midt på grensen mellom Sverige og Danmark. Politietterforskerne Saga Norén fra Malmö og Martin Rohde fra København er på åstedet, og blir tvunget til å samarbeide for å ta en seriemorder som framstår komplett sinnssyk. Til vinteren spilles serie nr.3 inn og den blir vist på skjermen høsten 2015.

Historien om Broen og hvordan den ble til, og kanskje noen hemmelighter om serie nr.3, vil publikum på SILK få. Da kommer nemlig manusforfatteren bak Broen, Hans Rosenfeldt, til Skudeneshavn til SILK. Hans Rosenfeldt kan ikke love at de i sesong tre av Broen vil komme tilbake til hvem som sto bak drapet på Gertrud Kofoed i siste episode av sesong to. Trofaste Broen-seere sitter også igjen med flere ubesvarte spørsmål: Hvem er det som egentlig er hovedmannen bak miljøterrorismen, hvilket lovbrudd var det Saga Norén begikk for å fengsle foreldrene sine, og har virkelig Martin Rohde tatt livet av Jens i fengselet?

På SILK vil Rosenfeldt også avklare om det blir en norsk skuespiller med i serie 3 samt komme inn på sitt eget forfatterskap utenom  ”Broen”.

”Broen” er solgt til nærmere 150 land og er den største, svenske tv-suksessen noensinne.

Flere land har også laget egne versjoner, deriblant Storbritannia/Frankrike (The Tunnel) og USA/Mexico (The Border).

Share this Post