Nordisk Råd-nominerte Linn Ullmann klar til årets SILK

June/ March 4, 2016

«Linn Ullmann ble denne uken nominert til Nordisk Råds litteraturpris og samtidig  fikk vi bekreftelse på at hun kommer til SILK», forteller styreleder John Rullestad     og fortsetter «Nordisk Rådprisen offentliggjøres i København 1.nov, dagen før SILK starter og ikke noe hadde vært hyggeligere enn om Ullmann går til topps og kommer direkte til oss fra København».

Linn Ullmann er nominert for sin roman De urolige. Hun debuterte i 1998 med        Før du sovner, men hadde i mange år før debuten vært en anerkjent som kritiker    og kulturjournalist i Norge.

I De urolige skriver hun om sine kjente foreldre, filmskaperen Ingmar Bergman og skuespilleren og regissøren Liv Ullmann.

Far og datter sitter med en båndopptager mellom seg. Planen var at de skulle dokumentere aldringen i en bok de to skulle lage sammen. Men da de endelig er i gang, har alderdommen tatt tak i ham på en måte som gjør samtalene uforutsigbare og sprukne.

De urolige er en leken, utforskende og sjangeroverskridende roman om et barn som ikke kan vente med å bli voksen, og foreldre som helst vil være barn, om minner og glemsel og de mange historiene som utgjør et liv.

Ullmann har allerede fått P2-lytternes romanpris 2015 for romanen og boken er nominert til Kritikerprisen

Priser har Linn Ullmann vunnet tidligere, i 2002 Den norske leseprisen for Nåde i 2002, en roman som også ble nominert til The Independent Foreign Fiction Prize i Storbritannia.

Linn Ullmanns fjerde roman Et velsignet barn ble nominert til Brageprisen samt kåret til beste oversatte roman i The Independent i 2008. Året etter ble romanen nominert til The Independent Foreign Fiction Prize ]og til irske International IMPAC Dublin Literary Award. I 2007 mottok hun Amalie Skram-prisen for sitt forfatterskap.  I 2011 satt hun som medlem i hovedjuryen på filmfestivalen i Cannes.

Fra før er kinesiske Xinran Xeu og amerikanske/britiske Sarah McIntyre klare til SILK. Festivalen regner med å ha 5-6 nye navn, både norske og utenlandske, bekreftet i løpet av et par uker.

Share this Post