Styre

john nytt

John Rullestad, Styreleder

John Rullestad, styreleder siden oppstarten..

Født i Wales, oppvokst i Stavanger, bosatt i Skudeneshavn siden 1969. Pensjonist. Arbeidet stort sett i Karmøyskolen, mest som stabsleder for Pedagogisk Senter. Noen avbrekk i det private næringsliv, bl.a. som personalsjef i Saga (Ricahotellene) Haugesund. 1997-2010 involvert i over 20 internasjonale skoleprosjekter, hvorav 12 som prosjektleder. Fremdeles engasjert som evaluator i europeiske skoleprosjekt, De to siste årene vært med i et internasjonalt team på fire, som på oppdrag av EU-kommisjonen, har evaluert EU-programmet Comenius Regio.

Forelest på kurs og ledet workshops, bl.a InfoDays for Comenius project coordinators Brussel, Comenius Regio Conference Bordeaux, Web for Schools Conference Brussel, ICT in Educaton, Moskva i regi av UNESCO, Nordic Minister’s Council Educational Conference, Helsingborg, European Educational conference, Leeds og Wisconsin Media Conference, St.Paul.

Var styreleder i Skudefestivalen, Norges største kystkulturfestival 1996-2013, se: www.skudefestivalen.no

Tildelt Karmøy kommunes kulturpris i 2012 Skudenes og Aakra Sparebanks ærespris Fiskaren 2014.

Vært aktiv i fotball som trener og leder 1970-1995 Har trent en rekke lag i 1-4 div. Autorisert UEFA- A-lisenstrener. Oversatt The FA Guide to Training and Coaching til norsk: Lær fotball (Gyldendal 1975).

 

hanne


Hanne Mulelid, nestleder

Hanne Mulelid har vært med SILK fra starten av, og sitter nå som nestleder i styret. Hanne kommer opprinnelig fra Bremanger kommune i Sogn og Fjordane, og etter å ha utdannet seg som bibliotekar i Oslo på slutten av 80-tallet har hun jobbet i forlag, oljeselskap, videregående skole og fra 2009 som biblioteksjef i Karmøy kommune.

Hanne flyttet til Karmøy i 1996, er gift, har to barn og er bosatt i Veavågen. Fritida går med til familien, lese bøker, synge i kor og gå turer med eller uten rifle. Hun drar også med familien på tur til hytta i Sunnfjord så ofte de har anledning.

 

 

Odd Henning Johannessen, sekretær
Odd Henning
Odd Henning Johannessen har vært med i styret i SILK i 3 år.  Han er fra Åkrehamn, men bor i Kopervik. Han har studert fransk, engelsk og nordisk mellomfag ved universitetet i Bergen. Senere har han tatt grunnfag i pedagogisk veiledning, offentlig administrasjon og personalutvikling og ledelse.

Startet som lærer i ungdomsskolen, men jobbet også som lærer i videregående skole og som rektor i barne- og ungdomsskolen og som skolesjef, før han ble personalsjef i Aker Stord og senere Umoe Elektro. Var distriktsarbeidssjef i Haugesund før han i 2001 ble rektor på Haugaland videregående skole.

Odd Henning er gift og har to døtre på 38 og 19 år. Han er aktivt involvert i internasjonale prosjekt i Cape Town. Fritida brukes mest på golf og turar med hunden og på å lese bøker.

 

Anne-Christine Weterheim, kasserer
Anne-Christine kom med i styret i 2017. Hun er oppvokst i Nannestad, giftet seg med en Skudenesbu  og har bodd i Skudeneshavn siden 2000.
Hun arbeider i den lokale bokhandelen, Hillesland Libris, som vi regner som SILKs offisielle bokhandel.
Med stor interesse for litteratur er Anne-Christin hun meget fornøyd å jobbe med bøker i det daglige samt være en del av en lItteraturfestival.

 

 

 

ingunnbilde

Ingunn Tjørve, styremedlem
Ingunn har studert økonomi og administrasjon, så hun har ingen faglig bakgrunn i litteratur.
-Men hun har likt å lese helt siden hun var liten, og det skulle være alibi nok.
Hun har vært med i SILK fra festivalen ble satt i gang på facebook i romjulen 2009, og har vært styremedlem siden (med untak av 6 mnd i 2012).
Hennes oppgave er logistikk – både når det gjelder reiser og overnatting for gjestene våre, samt 1000 andre ting som må på plass for å få en vellykket festival.

 

Det er også hun som administrerer facebooksidene våre.
Hun har et motto i SILK sammenheng: Alle skal behandles likt uansett om de er kjente eller ikke. Hos oss har alle lik verdi og skal ikke forskjellsbehandles.
Hun går i en bokringer på fritiden, og ellers går tiden med på døtre, venner, kattene Tim og Billy og ulike prosjekter (feks veledighetsarbeid), samt at hun elsker å reise.
Ingunn jobber i HR-avdelingen i Solstad Offshore ASA, et verdensomspennende konsern som har sitt hovedsete i Skudeneshavn, og hun er veldig stolt av det.
Hun har tre flotte døtre (Anette -92, Janne Kristine -95 og Karen -04).

 

per

Per Asbjørn Bjelland, styremedlem
Per har ansvar for alt som handler om innkjøp til festivalen og å få orden på lokalene slik at vi har lyd, reklame og drikke på plass. Det har vært hans jobb de tre siste årene som styremedlem, og dette er noe han kan til fingerspissene.

 

Per bor i Skudeneshavn,  men er fra Stavanger.  Han har bodd i Havn (red. Skudeneshavn) de siste 33 år, hvor han har kone og tre barn. Han er nå pensjonist, men har fått seg vikarjobb på skoleskipet Gann hvor han tar en uke om gangen. Når han er hjemme i Skudenes finner du han i underhuset,  eller med hode i en bok. Ellers så er han på en golfbane, i arbeid for LHL eller Funkis.

Utsagn fra Per:
“Det beste med SILK er at en øker leselysten hos folk, men en kunne mange ganger tro at en var på et møte som hadde noe med 8 mars å gjøre. Hvor blir det av alle menn leser ikke de bøker”.

 

liv


Liv Kristine Grindhaug, styremedlem
Liv har vært med i SILK i 3 år , og hun er sekretær i styret. Er fra Skudeneshavn, og oppvokst midt i “Havn”. Til daglig er Liv lærer ved Skudenes ungdomsskole hvor hun underviser hovedsakelig i norsk , samfunnsfag og kr.øving. Liv tar også hånd om skolens trivelige bibliotek og sørger for at elevene får rikelig tilgang til litteratur og leseopplevelser.

I tillegg til å være sekretær i SILKstyret, er Liv bindeledd og koordinator mellom SILK og ungdomsskolen. Liv jobber for å involvere elevene mest mulig i SILKsammenheng.
Liv er gift, har 3 flotte barn og fantastiske barnebarn.
På fritiden er Liv opptatt med trening, hytteliv, familien -og selvfølgelig å lese bøker.

 

 

Sølvi

Sølvi Henningsen Røyland, styremedlem
Sølvi Henningsen Røyland er nytt styremedlem i SILK fra 2015. Hun er født i Høyanger i Sogn og Fjordane, men er oppvokst i Skudeneshavn.
Sølvi er utdannet allmennlærer med tilleggsutdanning i spesialpedagogikk, engelsk og religion. Hun jobber til daglig på Skudeneshavn skole, hvor hun stortrives! I SILK er hun bindeledd og koordinator mellom barneskolene og SILK.

Interessen for litteratur har vært til stede fra barnsben av, og Sølvi elsker å sette sette godt til rette med ei god bok. Tiden strekker ikke alltid til med mann, 4 fire flotte unger og full jobb, men noen «bokfriminutt» blir det plass til. Hun er også medlem i en av de lokale lesesirklene. «Tiden sammen med andre bokelskere, er absolutt et høydepunkt i en travel hverdag!»

Mye av tiden utenom jobb går med til fritidsaktiviteter for barna, div. styrer og råd, familie og litt venner. Sølvi synes alltid det er godt å komme seg ut etter en arbeidsdag og nyte den flotte naturen vi er heldige og ha tett rundt oss her i Skudeneshavn. En annen stor interesse hos henne, er reising; gjerne til fjerne land…

 


Kristin Berg Haakonsen, styremedlem
Kristin Berg Haakonsn er nytt styremedlem i 2017. Hun er oppvokst på Moelv på Hedmark og forteller om seg selv:      . “Har siden bodd i Bergen, Oslo og Årdal i Sogn der jeg giftet meg og fikk tre barn. Mannen min er ifra Skudeneshavn, og vi flyttet hit i 2005.
Jeg er utdannet bibliotekar med noe økonomi attått. I tillegg til 15 år i folkebibliotek, har jeg jobbet i arkiv og skole- og fagbibliotek.

Det kjekkeste jeg gjorde da jeg jobbet i folkebibliotek var litteraturformidlingen. Veldig kjekt da å få jobbe med SILK og å få formidlet all den gode litteraturen som finnes. Jeg er glad i å lese og ønsker at flere skal oppdage gleden ved lesing”.