Styret

Nytt styre ble valgt på årsmøte for 2020. Nedenfor gis en presentasjon av medlemmene.

John Rullestad (styreleder) har vært leder helt siden oppstarten. Han er født i Wales, oppvokst i Stavanger og bosatt i Skudeneshavn siden 1969. John er nå en aktiv pensjonist som har hatt et innholdsrikt arbeids- og organisasjonsliv: John har stort sett arbeidet i Karmøyskolen, mest som stabsleder for Pedagogisk Senter. Noen avbrekk i det private næringsliv, bl.a. som personalsjef i Saga (Ricahotellene) Haugesund. 1997-2010 involvert i over 20 internasjonale skoleprosjekter, hvorav 12 som prosjektleder. Fremdeles engasjert som evaluator i europeiske skoleprosjekt, De to siste årene vært med i et internasjonalt team på fire, som på oppdrag av EU-kommisjonen, har evaluert EU-programmet Comenius Regio.
Forelest på kurs og ledet workshops, bl.a InfoDays for Comenius project coordinators Brussel, Comenius Regio Conference Bordeaux, Web for Schools Conference Brussel, ICT in Educaton, Moskva i regi av UNESCO, Nordic Minister’s Council Educational Conference, Helsingborg, European Educational conference, Leeds og Wisconsin Media Conference, St.Paul. Var styreleder i Skudefestivalen, Norges største kystkulturfestival 1996-2013, se: www.skudefestivalen.no Tildelt Karmøy kommunes kulturpris i 2012 Skudenes og Aakra Sparebanks ærespris Fiskaren 2014. Vært aktiv i fotball som trener og leder 1970-1995 Har trent en rekke lag i 1-4 div. Autorisert UEFA- A-lisenstrener. Oversatt The FA Guide to Training and Coaching til norsk: Lær fotball (Gyldendal 1975).

Andreas Kallestein (nestleder) er oppvokst, bor og arbeider i  Skudeneshavn. Han er samboer med Klara og far til 2 gutter, bonusfar til 3 og «Bestus» til 4. Andreas arbeider som innkjøpssjef i Solstad Offshore ASA og har en livslang interesse for litteratur og den interessen spenner vidt: krim, skjønnlitteratur, sakprosa – og ikke minst poesi. Andreas er svært glad i musikk og film/serier og elsker tørre ordspill. Foruten lange dypdykk mellom permer, nyter Andreas fritiden med familien, et aktivt hytteliv og  er i  perioder relativt aktiv på treningsfronten.   «You Never Walk Alone»

Sølvi Henningsen Røyland (kasserer) ble medlem i styret i 2015. Hun er født i Høyanger i Sogn og Fjordane, men er oppvokst i Skudeneshavn. Sølvi er utdannet allmennlærer med tilleggsutdanning i spesialpedagogikk, engelsk og religion. Hun jobber til daglig på Skudeneshavn skole, hvor hun stortrives! I SILK er hun bindeledd og koordinator mellom barneskolene og SILK. Interessen for litteratur har vært til stede fra barnsben av, og Sølvi elsker å sette sette godt til rette med ei god bok. Tiden strekker ikke alltid til med mann, 4 fire flotte unger og full jobb, men noen «bokfriminutt» blir det plass til. Hun er også medlem i en av de lokale lesesirklene. «Tiden sammen med andre bokelskere, er absolutt et høydepunkt i en travel hverdag!». Mye av tiden utenom jobb går med til fritidsaktiviteter for barna, div. styrer og råd, familie og litt venner. Sølvi synes alltid det er godt å komme seg ut etter en arbeidsdag og nyte den flotte naturen vi er heldige og ha tett rundt oss her i Skudeneshavn. En annen stor interesse hos henne, er reising – gjerne til fjerne land…

Anne-Christine Westerheim (nest-kasserer) ble medlem i styret i 2017. Hun er oppvokst i Nannestad, giftet seg med en Skudenesbu  og har bodd i Skudeneshavn siden 2000.  
Hun arbeider i den lokale bokhandelen, Norli, som vi regner som SILKs offisielle bokhandel. Med stor interesse for litteratur er Anne-Christin hun meget fornøyd å jobbe med bøker i det daglige samt være en del av en litteraturfestival.

Odd Henning Johannessen har vært med i styret i SILK i flere år.  Han er fra Åkrehamn, men bor i Kopervik. Han har studert fransk, engelsk og nordisk mellomfag ved universitetet i Bergen. Senere har han tatt grunnfag i pedagogisk veiledning, offentlig administrasjon og personalutvikling og ledelse. Odd Henning startet som lærer i ungdomsskolen, men jobbet også som lærer i videregående skole og som rektor i barne- og ungdomsskolen og som skolesjef, før han ble personalsjef i Aker Stord og senere Umoe Elektro. Var distriktsarbeidssjef i Haugesund før han i 2001 ble rektor på Haugaland videregående skole.
Odd Henning er gift og har to døtre på 38 og 19 år. Han er aktivt involvert i internasjonale prosjekt i Cape Town. Fritida brukes mest på golf og turar med hunden og på å lese bøker.

Ingunn Tjørve har vært med i SILK-styret fra festivalen ble grunnlagt på facebook i romjulen 2009, og har vært styremedlem siden (med unntak av halve 2012). Hennes oppgaver er blant annet logistikk – både når det gjelder reiser, overnatting og sjåførtjenester, samt mange andre oppgaver som må på plass for å få en vellykket festival. Ingunn beskriver seg selv slik: Jeg har studert økonomi og administrasjon, og har ingen litteraturfaglig bakgrunn. -Men jeg har alltid likt å lese, og det skulle være alibi nok. Jeg har et motto i SILK sammenheng: Alle skal behandles likt, uansett om de er kjente eller ikke. Hos oss har alle lik verdi og ingen skal forskjellsbehandles. Jeg går i bokringer på fritiden, og ellers bruker jeg tiden sammen med familien, venner, kattene Tim og Billy og hunden Lucky. 

Per Asbjørn Bjelland har ansvar for alt som handler om innkjøp til festivalen og å få orden på lokalene slik at vi har lyd, reklame og drikke på plass. Det har vært hans jobb de tre siste årene som styremedlem, og dette er noe han kan til fingerspissene. Per bor i Skudeneshavn,  men er fra Stavanger.  Han har bodd i Havn (red. Skudeneshavn) de siste 33 år, hvor han har kone og tre barn. Han er nå pensjonist, men har fått seg vikarjobb på skoleskipet Gann hvor han tar en uke om gangen. Når han er hjemme i Skudenes finner du han i underhuset,  eller med hode i en bok. Ellers så er han på en golfbane, i arbeid for LHL eller Funkis. Utsagn fra Per: “Det beste med SILK er at en øker leselysten hos folk, men en kunne mange ganger tro at en var på et møte som hadde noe med 8 mars å gjøre. Hvor blir det av alle menn leser ikke de bøker”.

Kristin Berg Haakonsen ble styremedlem i 2017. Hun er oppvokst på Moelv på Hedmark og forteller om seg selv: “Har siden bodd i Bergen, Oslo og Årdal i Sogn der jeg giftet meg og fikk tre barn. Mannen min er ifra Skudeneshavn, og vi flyttet hit i 2005. Jeg er utdannet bibliotekar med noe økonomi attått. I tillegg til 15 år i folkebibliotek, har jeg jobbet i arkiv og skole- og fagbibliotek. Det kjekkeste jeg gjorde da jeg jobbet i folkebibliotek var litteraturformidlingen. Veldig kjekt da å få jobbe med SILK og å få formidlet all den gode litteraturen som finnes. Jeg er glad i å lese og ønsker at flere skal oppdage gleden ved lesing”.

Kristine Tveit ble medlem i SILK-styret i 2020. Hun var også med i 2015 og 2016. Kristine har vokst opp i Skudeneshavn. Etter å ha bodd flere år utenbys flyttet hun hjem igjen med mann og to barn i 2005. Kristine er statsviter fra Universitetet i Bergen og har jobbet i departementer og kommuner. Hun er naturlig nok veldig samfunnsinteressert og opptatt av nyhetsbildet. 


Signe Marie Lie ble styremedlem i 2021. Hun har jobbet som sykepleier siden 2007. Signe Marie er stolt av å være fra Sandve utenfor Skudeneshavn. Etter noen år i Haugesund flyttet hun til Søragadå i Gamle Skudeneshavn i 2018, sammen med 3 andre livsnytere, samboer Joakim, sønnen Kåre Magnus og katten Zelda.  Signe Marie beskriver seg selv slik: “Lesegleden har vært med meg så lenge jeg kan huske, trangen til å lese kan nærmest beskrives som «et sug». Det er deilig å være nysgjerrig! Å gi det videre til sønnen min har vært en sann glede og en øyeåpner, den er virkelig en kraft i seg selv når det kommer til utvikling av fantasien og språket. Det meste av skjønnlitteraturen for voksne er for tiden blitt byttet med skjeve tårn av barnebøker på nattbordet og resten av huset forøvrig. Tid sammen med en god bok er kvalitetstid. Ellers synes jeg det beste i livet er musikk og humor, det må jeg ha min daglige dose av, det fungerer som et plaster mot det meste:-)”  Signe Marie er spesielt opptatt av å bidra til at enda flere under 40 vil besøke SILK. 

Jan Henrik Høines (sekretær) (Bilde og presentasjon kommer)