Skoleprogram

Anne-Christine Westerheim/ oktober 7, 2024

SILK har et ganske stort skoleprogram som går under hele SILK-uken. Vi har arrangementer på barneskoler, ungdomsskoler og videregående skoler. 

I år er forfatterne som skal rundt på skolene Anders Totland, Jørn Lier Horst og H.L. Phoenix.

Anders Totland 

Foto: Marius Knudsen

Anders Totland er utdanna kokk og har jobba som journalist i mange år. Han debuterte som forfattar i 2015 og har sidan gitt ut ei rekke kritikarroste bøker for barn, ungdom og vaksne. For Engel i snøen (2016) vann han Nynorsk barnelitteraturpris. Totland er oppvaksen på Bømlo og bur i dag i Kvinnherad.

 

Sår, alvorleg og morosam. Gunnars rekordbok av Anders Totland er ei sterk soge om eit nært venskap mellom to gutar. Og om ei heilt spesiell og hemmeleg bok.

Verdas mest hemmelege rekordbok! — Bak omslaget

H .  L .  P H O E N I X

Foto: Marianne Wåhlberg

Den prisvinnende forfatteren, illustratøren og serieskaperen H. L. Phoenix (pseudonym) ble født i 1982, og vokste opp i en forstad utenfor Oslo.

Som ung drev han mye med sport og tegning, og da han var 8 år gammel vant han sin aller første tegnekonkurranse. I årene som kom fordypet han seg i illustrasjon og design, og ble raskt lidenskapelig opptatt av sjangeren fantasy.

 Han har drevet selvstendig som designer og illustratør i over tyve år, og i løpet av denne tiden har han vunnet flere nasjonale og internasjonale tegne- og designkonkurranser.

 I 2022 vant han Ravneringene-prisen, for blant annet Arkin-serien og hans prestasjoner som forfatter. Prisen er Norges første litterære fantasy-pris, og den er opprettet og personlig utdelt av fantasy-dronningen Siri Pettersen.

Han er utdannet barne- og ungdomsarbeider, personlig trener og ernæringsveileder, og har over 20 års erfaring med arbeid med barn og unge. I tillegg er han fast foredragsholder på Guttekonferansen som holdes hvert år i forbindelse med verdensdagen for psykisk helse. Der snakker han til flere hundre gutter i 10. klasse om å tørre å være seg selv, ta gjennomtenkte valg og viktigheten ved å snakke om følelsene sine.

H. L. Phoenix er medlem av Norske barne- og ungdomsbokforfattere (NBU) og Norsk Forfattersentrum. Han har kontrakt med Egmont som gir ut den grafiske roman-serien «Arkin – Lysets vokter» og «Lær å tegne MONSTRE & fantasiskapninger, og Kagge Forlag som gir ut barnebokserien «Pirattvillingene», samt Fantastiske Pekebøker.

Han bor sammen med sin kone og sine to barn.

H. L. Phoenix – Norsk forfatter og illustratør (hlphoenix.no)

 JØRN LIER HORST

Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst (f.1970) er en av Nordens mest suksessrike krimforfattere. Bøkene hans har solgt i over ti millioner eksemplarer, og er utgitt i mer enn 40 land. Flere av bøkene er også filmatisert for kino og TV.

Horst har bakgrunn som politietterforsker og er i dag fast ekspertkommentator i TV-programmet Åsted Norge. Forfatterskapet omfatter både romaner, skuespill og barnebøker. Mest kjent er han for bøkene om politietterforsker William Wisting. Sammen med Thomas Enger skriver han thrillerserien om Alexander Blix og Emma Ramm. Han står også bak Norges bestselgende barnebokserie om Detektivbyrå nr. 2. I tillegg har han forfattet suksess-serien CLUE.

For sitt forfatterskap har Horst mottatt en rekke priser, deriblant Bokhandlerprisen, Rivertonprisen, Glassnøkkelen, The Martin Beck-Award og The Petrona Award. Han har også blitt hedret med den gjeve Teskjekjerringprisen for sitt bidrag til leselyst og leseglede blant norske barn gjennom bøkene om Detektivbyrå nr. 2.

Bøkene utgis på Bonnier Norsk Forlag
Agent: Salomonsson Agency

  Jørn Lier Horst | Jørn Lier Horst (jlhorst.com)

Løs mysterier med Jørn Lier Horst! Bøkene om Detektivbyrå nr. 2 er spennende og morsom barnekrim, og er Norges mest populære serie for unge bokslukere. Handlingen er lagt til småbyen Elvestad, og du skulle kanskje tro at store ting ikke hendte der. Men det gjør det. For Elvestad er en by for mysterier. Og mysterier er som kjent til for å løses.

Mystiske saker er vår spesialitet! (detektivene.no)

Share this Post