Camilla Stoltenberg til SILK

Kristine Tveit/ oktober 11, 2021

Camilla Stoltenberg kommer til SILK i forbindelse med lanseringen av Lilla Søllhusviks ferske bok Camilla Stoltenberg – året som aldri tok slutt.

Camilla Stoltenberg var kanskje den minst kjente i Stoltenbergfamilien, men det var inntil pandemien inntraff. Da ble det så godt som daglige pressekonferanser hun måtte forholde seg samt 17-timers arbeidsdager.

Aldri har så mange mennesker blitt rammet så direkte, aldri har de politiske tiltakene vært mer innskrenkende på befolkningens frihet, som i dette lange året med korona. Midt i stormens sentrum har Camilla Stoltenberg vært ansvarlig for faglige råd. I «Året som aldri tok slutt» får vi være med henne inn på bakrommet der beslutninger ble tatt, faglige råd ble veid opp mot politiske hensyn, i kampen mot klokka og jakten på den riktige vaksinen.

På TV har vi blitt kjent med Bent Høie, Espen Nakstad, Bjørn Guldvog og Camilla Stoltenberg. Men hva skjedde egentlig bak kulissene. NRK- journalist Lilla Sølhusvik, oppvokst på Norheim, har fått Camilla Stoltenberg i tale og formidler hvordan FHIs leder opplevde de siste 18 månedene. Selv om pandemien ikke er over, er det greit å høre Stoltenbergs refleksjoner om hva som egentlig skjedde, ikke minst i jobben med håndteringen av krisen, om maktkampen mellom FHI og Helsedirektoratet. Camilla Stoltenberg måtte balansere mellom hensynet til den samlede krisehåndteringen og lojaliteten til egne medarbeidere. Konflikter som disse kommer sjelden til syne. Selv om Stoltenberg hadde sine feider med helseminister Bent Høie, sier hun at han var «klok og real».

Camilla Stoltenberg og Lilla Sølhusvik blir intervjuet av Asle Toje, nestleder i Nobelkomiteen, når de besøker årets SILK.

Les mer om arrangementet og finn billetter her.

Share this Post